Om vermeld te worden

CATAbLOG verzamelt boeiende Nederlandstalige blogs. Zowel professionele als niet-professionele bloggers zijn welkom, als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. De selectie steunt op m'n ervaring met het blogfenomeen en op enkele essentiële criteria.

 

Hieronder kun je lezen waaraan een weblog moet beantwoorden om vermeld te worden. Alles oké? Stel jouw blog dan voor. Er zijn geen andere voorwaarden (bijv. linkruil) verbonden aan een publicatie.

 


Nederlandstalig

Op de aardbol lopen 24 miljoen Nederlandstaligen rond. Dat is een behoorlijke doelgroep die onder andere samenhangt door de taal die ze spreekt.

 

Toch zijn er heel wat Vlaamse en Nederlandse bloggers die teruggrijpen naar het Engels, enkel en alleen omwille van het grotere bereik. Dat hun teksten tjokvol fouten staan omdat ze die taal niet helemaal onder de knie hebben, dat vinden ze blijkbaar niet zo'n probleem.

 

Bloggers die wereldwijd actief zijn, maken de juiste keuze door in het Engels te bloggen. Op deze site wil ik echter Nederlandstalige bloggers voorrang geven.

 Integer

Foute informatie omwille van de sensatie, krijgt hier geen plaats. Traditionele media grijpen fake news graag aan om bloggers in een slecht daglicht te zetten. In de marge hiervan worden ook anonieme blogs geweerd.

 

Bloggers die aanstootgevende berichten verspreiden of bepaalde maatschappelijke groepen benadelen, horen hier vanzelfsprekend niet thuis.

 

Tip: Bevat jouw blog affiliate-links? Werk je samen met merken? Zorg dan dat je hier correct over communiceert. Ik maak hier een punt van.

 Vakkundig

Zorg dat jouw blog op een degelijk platform draait, met een eigen domeinnaam. Hou ook rekening met een zinvolle redactionele insteek en een realistisch businessmodel.

 

Heeft jouw blog pas het levenslicht gezien? Ontbreken nog wat kwalitatieve posts? Nog even geduld en probeer later nog eens. Waardevolle content is nu jouw eerste zorg. Als je dat voor mekaar krijgt, wordt het aantrekken van de juiste bezoekers een stuk makkelijker. Daar sluit deze site dan graag op aan.