Vaak gestelde vragen

Wil je iets weten dat de moeite van een mail niet loont? Misschien vind je het antwoord op deze pagina met vaak gestelde vragen. Het antwoord staat erbij, zo goed mogelijk geformuleerd. Blijft je op je honger zitten? Neem gerust contact op.

 


Handgeplukt & gelogd? Wat wil dat zeggen?

CATAbLOG is een persoonlijk initiatief en dat hou ik graag zo. Geen backend waar je zelf content kunt bijhouden. Geen spiders die nieuwe blogs melden. Wel een ambachtelijke verzameling en beoordeling van blogs die m'n pad kruisen.

 

Die blogs kom ik vanzelf tegen. Deels vanuit m'n professionele activiteiten. Deels via bloggers die het aandurven om hun link voor te stellen. Blogs die m'n interesse opwekken worden gelogd en profiteren zo van een extra relevante link.

 Waarom zou ik m'n site hier laten bespreken?

Op deze site verzamel ik enkel boeiende blogs. Kom je in de lijst te staan, dan wil dat eigenlijk al zeggen dat je iets doet dat interessant is.

 

Deze site is echter geen goed-nieuws-show. Ik ga op zoek naar zaken die tot voorbeeld strekken. Ik ga ook op zoek naar zaken beter kunnen. Da's een van de interessante kanten aan digitalisering: je kunt voortdurend veranderen en verbeteren.

 

Door een vermelding geniet je als blogger van feedback op wat je doet. Andere bloggers kunnen uit die feedback ook lessen trekken. Een weblog is ooit ontstaan vanuit de bedoeling om mekaar te helpen.

 

Een log op CATAbLOG zorgt bovendien voor extra bezoek. Via deze site wordt jouw blog rechtstreeks gevonden. Via een publicatie op deze site stijgt ook het aantal relevante links naar jouw weblog. Dat draagt bij tot een betere score in zoekmachines.

 Kan ik betalen om vermeld te worden?

Neen, een vermelding kan niet tegen betaling. Dat model zou de onafhankelijkheid van m'n bijdrages aantasten. Een blog aanmelden is dan ook gratis en zonder verplichting. Als je aan de voorwaarden voldoet maak je kans op een beoordeling.

 

Dat wil niet zeggen dat je CATAbLOG niet kunt helpen. Een link naar deze site is welkom. Hou er wel rekening mee dat dit absoluut geen voorwaarde is en ook geen bonuspunten oplevert. Je kunt ook gratis en anoniem steunen via een van de affiliate-partners.

 Hoe kan ik reageren op een log van m'n blog?

Een blog wordt gelogd op een bepaalde datum. Deze verschijnt samen met een screenshot in de bespreking. Dat doe ik omdat zaken op het internet snel kunnen veranderen. Een momentopname is noodzakelijk.

 

Heb je je site aangepast? Stuur een e-mail en ik voeg graag een update aan de betreffende vermelding toe.

 Mag ik vragen om m'n blog te verwijderen?

Jouw blog staat in de publieke sfeer en ik ga ervan uit dat jij de rechten van anderen respecteert. Ik beroep me op het recht van vrije meningsuiting om hierover een bericht te posten. Ik streef ernaar om dit op een correcte manier te doen. Daarvoor beroep ik me op m'n professionele ervaring en op fouten die ikzelf ooit maakte. Het is niet m'n bedoeling om bloggers of andere rechthebbenden nadeel te berokkenen. Eerlijke feedback is wat ik met m'n lezers wil delen.

 

Natuulijk mag jij ook vragen om een post te deleten. Ook jij hebt recht op jouw mening. Als je vindt dat er gegronde redenen zijn om een post te verwijderen of aan te passen, verneem ik het graag. Hou er wel rekening mee dat ik dat niet zomaar doe.