Gestolen grootmoeder

Broodje aap verhalen

Peter Burger is onderzoeker en docent aan de Universiteit van Leiden. Fake nieuws is z'n vak. Op deze site verzamelt hij broodje aap verhalen. Daarmee levert hij tegelijk het bewijs dat nepnieuws van alle tijden is.

 

Je vindt hier een verzameling straffe verhalen die enkel bestaan omdat ze ooit verzonnen werden. Zo'n collectie is bijzonder interessant en verdienstelijk. De waarheid krijgt een kans met een online catalogus onwaarheden. Sterk.

 

blog gestolengrootmoeder.nl
schermafbeelding www.gestolengrootmoeder.nl 2 maart 2019

 

De site loopt op het populaire Wordpress. Een eerste prijs voor design zal ze wellicht nooit krijgen. Dat hoeft ook niet. De inhoud is boeidend genoeg om op zichzelf te staan, zonder franjes. Simpel en gebruiksvriendelijk, zo steekt het ineen.

 

Een update van het theme zou wel welkom zijn. Met een responsive design kunnen mobiele gebruikers makkelijker toegang krijgen tot de inhoud. Een https-verbinding zou ook geen kwaad kunnen, al was het maar voor zoekmachineoptimalisatie.

 

Via Burger's bijdrages leer je stilstaan bij de juistheid van informatie die de ronde doet. Dat is vandaag geen overbodig gegeven. De waarheid wordt tegenwoordig sneller dan ooit onrecht aangedaan.

 


Gelogd op

2 maart 2019
Blogger

Peter BurgerSinds

2012Extra

Reacties