Zon en Maan

Bloggen over boeken

Emmy van Ruijven bespreekt vooral boeken. Young adult & fantasy zijn de genres waarin ze zich verdiept. In 2013 studeerde ze af als illustrator en sinds 2015 geeft ze les beeldende vormgeving. Emmy's grafische vaardigheden krijgen op een aantrekkelijke wijze een plaats op haar site, afgestemd op haar publiek.

 

Dit is een blog met extra's. Er worden workshops aangeboden. Je kunt er (via een aparte webshop) thematische kaarsen en zeep kopen. Illustraties nodig? Ook dat kan. Als affiliate biedt de blogster de boeken ook aan die ze bespreekt. Daarover communiceert ze op een open manier. In samenwerking met een collega-blogster kunnen auteurs, uitgevers, boekhandelaren beroep doen PR-services. Alles bijeen wordt deze blog zelf nog een straf verhaal.

 

blog zon en maan
schermafbeelding zonenmaan.net op 23 januari 2018

 

Deze illustratieve site zit tjokvol informatie. Die is vlot geschreven en leest plezant. Hier en daar kun je een interessant concept plukken. Zo is er bijvoorbeeld de discussie op dinsdag. Dit slimme concept lokt een hoop reacties uit, iets waar heel wat bloggers enkel van kunnen dromen.

 

De vormgeving van deze site is op een bepaalde doelgroep afgestemd. Je moet keuzes maken om gekozen te worden, zo heet dat. Houden zo.

 

Usability zou iets beter kunnen. Een webinterface moet een bevattelijke structuur aanbieden en doen wat de gebruiker verwacht. Externe links die op een onsite navigatie-item lijken, da's bijvoorbeeld niet zo'n goed idee. Plots klik je weg van de site en dan ben je als bezoeker het spoor kwijt.

 


Gelogd op

23 januari 2018
Blogger

Emmy van RuijvenSinds

2016
Extra

Reacties

Nieuwsbrief

Influencer

Affiliate

Bannering

Shop