Fasol

Bezield bloggen begint hier

Boeiende blogs starten vaak vanuit een passie. De site van Peter Fasol is hiervan een schitterend voorbeeld. Genealogie en heemkunde zijn de onderwerpen waar deze blogger nogal wat over te vertellen heeft. Deze blog beschikt in de marge zelfs over een database met meer dan 46.000 familienamen, klaar om geraadpleegd te worden. De samenstelling hiervan valt zonder meer als een monnikenwerk te omschrijven. Bewonderenswaardig, hoe bepaalde mensen niet zomaar voorbijgaan aan de figuren en gebeurtenissen die vorm gaven aan het heden.

 

De auteur geeft ook inspirerende tips voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met genealogie. Daarbij duiken zelfs vernieuwende concepten op, zoals storytelling in je stamboom. Door ook even mee te gaan in het onderzoek naar de geschiedenis van de familie Fasol, kun je een nieuwe dimensie vinden voor jouw eigen stamboomonderzoek.

 

Op de site is het oorlogsdagboek van Piet van Els te koop. Peter Fasol stond in voor de interviews en eindredactie. Fragmenten duiken ook op als blogs uit 1944, leuk gevonden. Zo past dit in het geheel.

 

blog fasol
schermafbeelding www.fasol.nl op 5 februari 2018

 

Deze site steekt goed ineen. Een typerende huisstijl draagt bij tot de visuele identiteit van het initiatief. Gebruikers vinden vlot de weg in het gigantische online-archief dat sinds 2002 uitgroeide van een informatieve webstek tot wat het nu is.

 

De weg kwijt? Zelf dat levert verrassende vindingen op. Sinds 2010 bevat deze site immers een blog. Van hieruit vertakte het centrale thema naar bijkomende onderwerpen waarin extra's een plaats kregen. Dat alles met zorg geschreven werd, draagt bij tot een aangename leeservaring (zelfs in andere talen, als bonus).

 


Gelogd op

8 februari 2018
Blogger

Peter Fasol e.a.Sinds

2010Social mediaExtra

Reacties

Nieuwsbrief

Bannering

Shop (boek)